De killer die American Stafford heet

De killer die American Stafford heet

Ik heb weer met volle verbazing en gekrulde tenen de laatste dagen de nieuwsberichten voorbij zien komen over bijtende honden. Wat mij verbaasde was, dat bij de meeste berichten een foto geplaatst is van een pitbull-achtige. De echte pitbulls bestaan niet meer deze zijn gefokt voor het vechten in een ‘pit’ tegen andere honden.

In 2009 heb ik me sterk gemaakt voor het afschaffen van de belachelijke wetgeving, dat pitbulls verboden en afgemaakt werden. De belachelijke wetgeving was door de overheid in het leven geroepen, om de economie die achter de honden zit beschermt moest worden. Er waren toen ook bijtincidenten en de burgers riepen op om er iets tegen te gaan doen. Toen hebben ze een honden ras aangewezen waar er toch maar weinig van waren. Die groep moest maar als ‘de gebeten hond’ aangewezen worden en bleef de hond in de gratie bij de burger en bleef de economische honden-motor lekker draaien en kreeg de overheid ook een leuke duit in het zakje mee!

Daar ben ik achter gekomen door verschillende rechtszaken tegen de overheid. De overheid kon toen niet anders dan de pitbull wet te beëindigen en daar was ik blij om.

Wij hebben als stichting Zinloos Geweld tegen Dieren toen ook een Sociaal vaardigheids bedacht met lesmateriaal en examens. Dit is een cursus voor het baasje zonder de hond. Deze moet namelijk opgevoed gaan worden en niet de hond. mensen lopen te janken als twee honden die niet aangelijnd zijn elkaar te lijf gaan…..tja ….als je de hond gewoon aan een lijn hebt kan dat niet gebeuren……laat je een klein kind niet in de bench spelen van de hond …….het antwoord weten jullie natuurlijk al…….zal deze niet gebeten worden………zo kan ik nog wel 10 A4tjes doorgaan met voorbeelden. een hond is altijd duidelijk in zijn gedrag, herken je dit, kun je lezen en schrijven met de hond. Het grootste probleem met kinderen dat ze onderzoeken met hun gezicht…

In die tijd heb ik de American stafford leren kennen als een echte gezinshond, Het beeld wat toen geschetst werd, dat alleen maar mensen met plak-plaatjes op het lijf en een IQ van een walnoot dit soort honden hadden……natuurlijk waren er wel mensen met plakplaatjes en walnoot hersenen die dit ras hond hadden om anderen bang te maken…..geef dit soort mensen maar een mes dan krijg je ook ongelukken.

Ik ben zelf banger voor die dames die honden in een tasje hebben, kom daar maar eens in de buurt, dan ben je zwaar de klos. Het voordeel is dat dit soort honden maar een klein bekje met kleine tandjes hebben, anders verdween je er in met huid en haar. Of kost het je een paar enkels………

er is een telling geweest hoeveel bijtincidenten er waren, dit waren er 150.000 per jaar…….tja allemaal door gevaarlijke honden?….de meeste van deze incidenten waren gedaan, door onze lieve knuffel gezinshonden Labrador en Golden retriever……….ook de tekkel stond erg hoog op het lijstje.

Ik pleit meer voor een verplichte cursus voor alle honden eigenaren, waar ze de sociale zaken leren met betrekking tot honden, zoals aanlijnen, poep opruimen en het gedrag leren herkennen van de hond, wat moet je wel doen en wat moet je niet doen.

Een ander aspect is dat dit soort verplichte cursussen ook nog eens dierenleed gaat voorkomen. Je moet goed nadenken over het aanschaffen van een hond, een hond is dan geen impuls aankoop meer, zoals het lekkere snoepgoed wat bij de kassa van de supermarkt ligt…….dan is even hondje kopen……ach en als we op vakantie gaan kunnen we hem wel aan een boompje binden en na de tijd kopen we toch weer een nieuwe lieve pup op marktplaats……

In landen waar een verplichte cursus geld, werkt dit heel goed, geen poep op de stoep en bijna geen bijt incidenten en veel gelukkige honden, baasjes en niet honden liefhebbers…..Ik hoop echt dat de overheid dit nu wel wil gaan verplichten wat ze in 2009 niet wilde……

Lieve mensen het is niet zo huisje, boompje, hondje,…..en als het kindje weer komt moet het hondje maar weer weg…….en hond hebben geeft nu eenmaal verplichtingen. Ook ik als ik een keer op vakantie ga moet ik Sem mee nemen of zorgen dat hij een goed onderkomen moet regelen voor die weken……Soms als het regent denk ik ook gaver…moet ik er weer uit om hem zijn behoefte te laten doen….heb daar geen zin in…maar ja dat hoort er allemaal bij!

Als ik met mijn herder loop zijn er ook mensen die terug deinzen…..ga weg met die gevaarlijke hond! ik ben nooit door een herder gebeten……tja….als je Sem zou kennen zou je dit nooit zeggen, hij komt je de pantoffel nog brengen….

Pllleaassssssssssseeeee laat het om, nu weer de pitbull-achtige aan te wijzen als agressief en laten we voorkomen dat deze honden weer de klos gaan worden en afgemaakt gaan worden…..wij zijn de schuldigen en niet de honden. Daarom heeft de Stichting Zinloos Geweld Tegen Dieren een brief aan de minister van der Steur gesteurd voor het instellen van een verplicht Sociaal Vaardigheids Bewijs

Groeten,

Henk ten Napel

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *