De stichting Zinloos Geweld Tegen Dieren is begonnen met een groot onderzoek naar aanleiding van de controle op dierenwelzijn door de NVWA (Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit), LID (Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming) en de dierenpolitie.

De stichting kreeg verschillende meldingen van personen dat er niets met een meldingen van dierenleed werd gedaan door de bovengenoemde instellingen.

Uit eigen ervaring weten we dat verschillende meldingen die we hebben gedaan, niet werd ingegrepen. Wij krijgen het idee dat de controlerende diensten bang geworden zijn om in te grijpen en handhavend op te treden, dit omdat ze vaak door de rechter op de vingers zijn getikt en rechtszaken hebben verloren.

Dit is natuurlijk een absurde situatie, dat dierenbeulen ongestraft hun gang kunnen gaan en dat de instanties toekijken.Wij zullen de controlerende instanties 'tekst en uitleg vragen' en we zullen de minister aanschrijven en hem oproepen om het einde te maken aan deze situatie.

Wij houden u op de hoogte !

Hieronder een Youtube film van vijf jaar dierenleed, ze stonden erbij en ze keken ernaa. Na vijf jaar heeft een officier van justitie doorgepakt en zijn de dieren dit jaar in beslag genomen. tot op heden is er nog geen rechtszaak tegen deze dierenverzamelaars begonnen. Het meest schrijnende is dat ze de grens met België zijn overgestoken en daar gewoon verder gaan!

 

 

Pony opvang Eys pas op schokkend

Help ook mee dit te stoppen. Help ons helpen.

Doneer AUB als u ons werk belangrijk vind

Doneer NU