2000 Oprichting door Henk ten Napel
2007 strijd tegen pitbull wetgeving
2007 is de stichting begonnen met de strijd tegen de pitbull wetgeving, de belachelijke wet, die iedere hond die op een pitbull leek, liet doden. Na jaren van strijd, bleek deze wetgeving alleen in het leven geroepen te zijn om de ‘economie’ achter de hond te beschermen.
De overheid vond bij het in het leven roepen van de wet, dat er iets gedaan moest worden tegen bijtincidenten. Zij hebben toen de pitbullachtige aangewezen als gevaarlijke bijthond terwijl de labrador en de golden retriever op nummer 1 stonden wat betreft bijtincidenten. Deze belachelijke wetgeveing is gelukkig afgeschaft.
2012 opnieuw aandacht vragen en helpen mishandeling paarden
2017 Opzetten DierenVoedselbank Nederland
Wij zijn van mening dat iedereen in een situatie kan komen waardoor het financieel even wat minder is. Dieren hebben een belangrijke sociale functie daarom hebben we de Dieren Voedselbank Nederland in het leven geroepen.Er zal geprobeerd worden om landelijk via de verschillende voedselbanken maandelijks voedselpakketten voor de dieren beschikbaar te stellen.
2005 rechtszaken malafide handel in honden
In 2005 was het speerpunt van de Stichting Zinloos Geweld Tegen dieren, het bestrijden van de malafide handel in honden. In dit jaar zijn veel rechtszaken gevoerd tegen handelaren die enkel en alleen uit winst bejag honden verkochten via marktplaats. Wij hebben verschillende rechtszaken met succes gevoerd.
Ook in 2005 is de strijd tegen paardenbeulen door gegaan, na het op pakken van de dierenbeul van Twente is het een tijdje rustig geweest.
2010 seks met dieren, verhoging strafmaat en Sociaal Honden Vaardigheid bewijs
Het mishandelen van paarden en pony’s waren schering en inslag in Nederland. Vaak werden er pony’s verkracht in weilanden en de politie kon niets doen. Seks met dieren was toen niet strafbaar. Wij hebben er samen met de politiek en de media ervoor kunnen zorgen dat seks met dieren strafbaar werd. Daarnaast vond de overheid ook dat straffen op dierenmishandeling te laag waren. Deze werden ook verhoogd.
Wij merkten als stichting dat de ‘normale’ puppycursus’ tekortschoot. Wij vonden dat ook de problemen in het dagelijkse leven met de hond belicht moesten gaan worden, dit om veel dierenleed te voorkomen. Daarom hebben wij het Sociaal Hondenvaardigheid bewijs bedacht. Dits is een cursus voor het baasje zonder het hondje.