De laatste jaren zijn verschillende misstanden geconstateerd op manege’s.

Wij als stichting Zinloos Geweld Tegen Dieren hebben ons reeds jaren hard gemaakt voor beter welzijn van paarden in de manege’s.
Veel paarden lijden aan zeer ernstige welzijnsproblemen. Paarden zijn sociale dieren en worden regelmatig op manege’s eenzaam en alleen opgesloten zonder voldoende bewegingsruimte.Het onderlinge contact met andere soortgenoten is van groot belang, paarden zijn sociale dieren!

Meer dan 80 procent van de paarden in manege’s kampt met ernstige welzijns problemen, zo krijgen paarden niet voldoende ruwvoer, dit is wel van groot belang dat ze bijna de hele dag kunnen ‘knagen’ op hooi. Krijgen ze niet voldoende hooi te eten, dan zijn maagzweren het gevolg.

Nederland heeft geen minimumeisen aan huisvesting en verzorging van de paarden, in andere landen zijn er wel minimumeisen. De Nederlandse overheid vertrouwd op zelfregulering van de paarden sector. Helaas is er in jaren bijna niets veranderd aan het welzijn van paarden.

Help ons mee, is jouw manege wel paard-vriendelijk en vul het vragen formulier in. Wij gaan in 2019 de ‘gouden paardendrol’ uitreiken aan de meest paard-vriendelijke manege. Vul het vragen formulier in

Stap 1 van 3

33%
  • Als bekend graag invullen