Helaas lijkt de geschiedenis zich te gaan herhalen en gaan de pitbull achtige honden en herders weer het slachtoffer worden van een niet eerlijk gevecht tegen bijtincidenten.

De stichting heeft jaren lang geleden er voor gezorgd dat de pitbull wetgeving van tafel is gegaan, deze wetgeving gaf de overheid de bevoegdheden om pitbull achtige te doden, omdat deze verboden waren. Uit geheime  documenten bleek dat de overheid de dierenbranche wilde beschermen, zodat deze niet uit de gratie zou raken door bijtincidenten, daar worden namelijk miljoenen verdiend en dat is natuurlijk goed voor de staatskas.

Tijdens het onderzoek bleek toen dat de Labrador, Golden retriever en de Tekkel de lijst aanvoerde met betrekking tot bijtincidenten en niet de Pitbull achtige. Vreemd genoeg vind je op youtube geen filmpjes van een labrador of een tekkel die iemand in het gezicht gebeten heeft, maar filmpjes genoeg van Pitbulls of Herders die iemand gebeten heeft. Ook hier vinden we dat de media haar verantwoordelijkheden moet nemen en niet alleen nieuws moeten brengen over bijtende Pitbulls.

Wij hebben in die tijd voor een aanlijn en muilkorf plicht gepleit, om deze groep met honden te beschermen. Wij wilden  bijtincidenten in openbare gelegenheden te voorkomen, dit was de grootste zorg voor de overheid!

Tot onze verbazing heeft de minister enkele jaren geleden de volledige wetgeving van tafel geveegd, zonder aanvullende maatregelen voor de Pitbull achtige, dat was natuurlijk weer wachten op ellende. Het is natuurlijk wel zo dat als een grotere hond bijt de verwondingen ernstige zijn dan dat een mini hondje je in de hakken bijt!

Onlangs is er een meisje doodgebeten door een hond  in het huis van haar oma, de politie wilde niet zeggen om welk ras hond het ging. Dat is uitermate vreemd, als het een pitbull achtige zou zijn, zouden meteen foto’s en filmpjes van een verslindend bloeddorstig monster te zien zijn. Zou de bijtende hond niet gewoon een huishond zijn geweest?

Wij hebben enkele jaren geleden een sociaal vaardigheid bewijs in het leven geroepen, dit is een cursus voor het baasje zonder de hond. Wij zijn van mening dat geen enkele hond van nature agressies is maar agressief gemaakt wordt!

Wel is het zo dat bepaalde  mensen met honden lopen om te laten zien dat ze gevaarlijk zijn, omdat ze in hun ogen een ‘gevaarlijke hond’ hebben. Je ziet ook vaak in Rapp films pitbull achtige honden om een bepaalde status uit te stralen. Geloof me dit soort honden zijn in de goede handen heel sociaal.

Wat gaan wij doen

Wij gaan de minister oproepen om er voor te zorgen dat niet weer een bepaalde groep honden de dupe gaat worden van de regeldrang van de overheid, door  het beeld wat er regelmatig in de media wordt geschetst over een bepaalde groep met honden. De eigenaren moeten gestraft worden als er sprake is van een bijt-incident. 

Wat kunt u doen

Teken mee dat de overheid niet weer opnieuw een bepaalde groep honden de dupe laat worden van bepaalde regelgeving die er mogelijk aan zit te komen. Wij pleiten voor maatregelen die alle honden gaat treffen na een bijtincident en niet een bepaalde groep honden die als “gevaarlijk” aangeduid worden. De overheid moet de eigenaren van honden aanpakken die bijten. 

 

Laat de bijtende honden niet de dupe worden

**uw handtekening**Beste beleidsmaker, Wij verzoeken u om de eigenaar van de hond die gebeten heeft aan te pakken en niet onschuldige honden die van nature niet vals zijn. Ook verzoeken wij u niet zo maar honden in te laten slapen en de geschiedenis zich te laten herhalen waarbij tientallen honden onterecht zijn ingeslapen!
1 handtekening

Deel met uw vrienden: